Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Aγκίστρι... Κοντινή απόδραση γεμάτη εκπλήξεις

Το Αγκίστρι απέχει μόλις 45 λεπτά από τον Πειραιά, ακριβώς απέναντι από την Αίγινα. Είναι ένας μικρός, καταπράσινος παράδεισος 14 τ.χλμ., μια τρυφερή γαλαζοπράσινη αγκαλιά που θέτει τις βάσεις για μια ήρεμη απόδραση σε χαλαρούς ρυθμούς. Μεγάλο του προσόν, ότι αν και μικρό σε μέγεθος νησί, προσφέρει όλα αυτά που ονειρεύεται και ζητά...
 ο επισκέπτης από κάποιο μεγαλύτερο.
Το ανάγλυφο του νησιού είναι πνιγμένο στο πράσινο, τα πεύκα χαϊδεύουν τα καταγάλανα νερά και κάποιες γωνιές του προσφέρουν εξωτικά standards.
Oι ακτές του έχουν μια ποικιλία που αποτελείται από αμμουδερές παραλίες, μικροσκοπικούς ορμίσκους, ρηχά και βαθιά νερά. Το ασφαλτοστρωμένο δίκτυο, βοηθάει τον επισκέπτη να γνωρίσει τις καλύτερες περιοχές του νησιού εύκολα και γρήγορα.
Το Αγκίστρι, με το μικρό του μέγεθος και τα χαμηλά υψόμετρα, είναι ιδανικός προορισμός για φυσιολάτρες, αφού μπορούν να πραγματοποιήσουν πεζοπορίες, περπατώντας σε πανέμορφα μονοπάτια μέσα στα δάση του νησιού ή να επισκεφθούν τα χωριά, αφού οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι μικρές σε χρονική αλλά και χιλιομετρική διάρκεια. Σήμερα στο νησί γίνονται μελέτες προκειμένου να ξεκινήσει να λειτουργεί με βάση τους κανόνες περιβαλλοντικής συνείδησης. Μεταξύ αυτών είναι η σωστή διαχείριση των αποβλήτων, η εγκατάσταση εναλλακτικών πηγών ενέργειας κ.ά. Πρόκειται να είναι ένα από τα λίγα “πράσινα” νησιά της Ελλάδας.
Πρόσβαση:
Απο το λιμάνι του Πειραιά επιβιβάζεστε σε συμβατικό ferry boat αλλά και ταχύπλοα της Hellenic Seaways και Flying Dolphin. Καθημερινά πραγματοποιούνται δρομολόγια και από την Αίγινα με το Αγκίστρι Express ή με θαλάσσια ταξί. Για τις μετακινήσεις στο νησί υπάρχει μικρό λεωφορείο που κάνει το γύρω του νησιού, συνδέοντας τους οικισμούς και τις σημαντικότερες παραλίες όπως την Δραγωνέρα, και την Απόνησο ενώ υπάρχουν και δύο ταξί.

Παραλίες:
Απόνησος, Χαλικιάδα, Δραγωνέρα, Σκάλα.

Διαμονή:
www.greekexplorer.gr/aktaion1
www.greekexplorer.gr/dionysos
www.greekexplorer.gr/aktaion2
www.greekexplorer.gr/kekfifalia
www.greekexplorer.gr/agkistri

2 σχόλια:

  1. Μπράβο! Χρειαζόμαστε τέτοιες προτάσεις για να δραπετευουμε από την γκρίζα πραγματικότητα σε γαλαζοπράσινα νερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή