Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Dielpis Formula1: Yπονομεύονται τα σχέδια για Formula 1 στη Δραπετσώνα


Αβέβαιο παραμένει το μέλλον την κατασκευής της πίστας της Formula 1 στην Δραπετσώνα, καθώς παρά το πράσινο φως που έδωσε ο Μπέρνι Έκλεστοουν για τα σχέδια, σύμφωνα με ανακοίνωση της «Dielpis Formula 1», το σχέδιο αντιμετωπίζει προβλήματα στην υλοποίησή του από την ελληνική πολιτεία.
Τόσο η «Dielpis Formula 1», όσο και Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής, έχουν κάνει συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου το έργο να πάρει το πράσινο φως και να υλοποιηθεί, ωστόσο σύμφωνα με την ανακοίνωση
ο ο Γιώργος Ανωμερίτης, πρόεδρος του ΟΛΠ, καταβάλει προσπάθειες προκειμένου το έργο να μην υλοποιηθεί.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Μετά από τον αγώνα δρόμου και τις συντονισμένες προσπάθειες της Dielpis Formula1 και του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκά Τζανή, δόθηκε το πολυπόθητο "πράσινο φως" του Μπέρνι Έκλεστοουν για την κατασκευή πίστας Formula1 στη Δραπετσώνα. Διαβάστε το σχετικό θέμα του vivanews.gr εδώ. Όμως το μεγαλόπνοο σχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες του vivanews.gr, φαίνεται πως εκ πρώτης όψεως "σκαλώνει", εκ των έσω και για το λόγο αυτό η Dielpis Formula1 προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:
"Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει κατά το παρελθόν προσπαθήσει να διεκδικήσει αγώνες Formula1, μέσα από διαφορετικές μεταξύ τους προτάσεις και ιδέες χωρίς επιτυχία.
Στις 14 Ιουλίου 2011, η Dielpis Formula1 παρουσίασε, με την συμμετοχή και τη στήριξη του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κου Λουκά Τζανή και του Προέδρου της ΕΛΠΑ κου Βασίλη Δεσποτόπουλου, την μελέτη για Μεικτή Πίστα Πόλης διοργάνωσης Αγώνων F1. Η μελέτη εκτός της κύριας πίστας που θα "στήνεται" μία φορά κάθε χρόνο, παρουσιάζει ένα ευρύτερο αναπτυξιακό σχεδιασμό που αφορά στην ανάπλαση έκτασης 700.000τμ με δημιουργία Λιμένα σκαφών αναψυχής, υδροδιαδρόμου, Μουσείου Μυθολογίας, ξενοδοχείων, χώρων γραφείων, εμπορικές, πολιτιστικές και αθλητικές χρήσεις, χώρου πρασίνου έκτασης 200.000τμ, μικρή πίστα 1.720μ. – η οποία θα λειτουργεί όλο τον χρόνο- τις κύριες εγκαταστάσεις της πίστας, που είναι ένα κτήριο Pit Stop και κεντρικές κερκίδες χωρητικότητας 30.000 θεατών, καθώς και πολλών άλλων.
Η πρόταση παρουσιάστηκε επίσημα στις Διεθνείς Ομοσπονδίες και τον κο Bernie Ecclestone, τον Νοέμβριο του 2011, λαμβάνοντας μια κατ' αρχήν αποδοχή και ακολούθησαν οι ενημερώσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς Πολιτισμού, ΥΠΕΚΑ, Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Μεταφορών οι οποίοι και δήλωσαν την υποστήριξη τους στο project, χαρακτηρίζοντάς το Αναπτυξιακό και Εθνικής Σημασίας.
Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π., κος Γιώργος Ανωμερίτης ζήτησε από τον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας να του παρουσιαστεί η πρόταση Dielpis Formula1, πράγμα το οποίο και έγινε στις 24 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 14:30, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κερατσινίου.
Στην παρουσίαση που έγινε ήταν παρόντες ο Δήμαρχος κος ΛουκάςΤζανής, ο πρόεδρος του Ο.Λ.Π κος Γιώργος Ανωμερίτης, ο πρώην Αντιπεριφεριάρχης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Γενικός Δ/ντής του Ο.Λ.Π κος Παναγιώτης Πετρουλής, ο Τεχνικός Δ/ντης του Ο.Λ.Π κος Ιωάννης Θεοχάρης και εκπρόσωποι της Dielpis Formula1.
Μετά την συνάντηση, ο κος Γ. Ανωμερίτης εξέδωσε Δελτίου Τύπο όπου αναφερόταν ότι η πρόταση της Dielpis Formula1 είναι η καλύτερη που έχει παρουσιαστεί τα τελευταία 15 χρόνια που παρακολουθεί τα δρώμενα στο Λιμάνι, διαφέρει από όλες τις άλλες και χαρακτηρίζεται αναπτυξιακή. Επίσης δήλωσε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία για την διεκπεραίωση των απαιτούμενων διαδικασιών μεταξύ των συνιδιοκτητών του χώρου που έχει γίνει η μελέτη. Κατόπιν, στις 9 Φεβρουαρίου 2012, πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση, μεταξύ κ. Ανωμερίτη, του κ. Πετρουλή και του κ. Παπαθεοδώρου.
Ο κύριος Ανωμερίτης δήλωσε πως πρέπει να προσαρμοστεί η μελέτη της Dielpis Formula1 σε αυτές του Ο.Λ.Π. Υπήρξε η δέσμευση εντός 1 εβδομάδας να παρουσιαστεί, από πλευράς DielpisFormula1, αντιπρόταση που θα επέτρεπε τη συνύπαρξη των 2 μελετών, η οποία θα αποδείκνυε την συμβατότητα αυτών, γεγονός το οποίο συνέβη στις 16 Φεβρουαρίου 2012.
Στις 23 Φεβρουαρίου 2012, επαναλήφθηκε συνάντηση στα γραφεία του Ο.Λ.Π. μεταξύ Δημάρχου κο Λουκά Τζανή, του Προέδρου του Ο.Λ.Π. κου Γιώργου Ανωμερίτη, της Αντιδημάρχου κας Βάνας Δατσέρη, του Γενικού Διευθυντή του Ο.Λ.Π. κου Παναγιώτη Πετρουλή, του Δ/ντη Έργων του Ο.Λ.Π. κου Ιωάννη Θεοχάρη και του Αθανασίου Παπαθεοδώρου project manager της Dielpis Formula1.
Ο κ. Γ. Ανωμερίτης επανέλαβε προς τον Δήμαρχο την υπόσχεση του για παραχώρηση στον Δήμο της έκτασης που ανήκει στον Ο.Λ.Π. και αφορά το παραλιακό μέτωπο στην περιοχή των Λιπασμάτων, συνολικού εμβαδού 93.750τμ και την υποστήριξη του στην πρόταση για διοργάνωση Αγώνων F1 στο Λιμάνι.
Από πλευράς Dielpis Formula1 παρουσιάστηκε ο εναλλακτικός σχεδιασμός που απεδείκνυε την εφικτότητα της προσαρμογής των προτάσεων του Ο.Λ.Π. για κατασκευή προβλήτας για κρουαζιερόπλοια στην πρόταση του ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδιασμού για διοργάνωση Αγώνων F1.
Από τότε έως σήμερα δεν έχει γίνει καμία συνάντηση με τον Ο.Λ.Π. χωρίς μέχρι στιγμής να έχει πραγματοποιήσει, ο κος Γιώργος Ανωμερίτης, την ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ προς τον Δήμαρχο για παραχώρηση του παραλιακού μετώπου.
Η απάντηση, σε αυτή την ανεκπλήρωτη υπόσχεση, από πλευράς Δήμου, ήταν η κατάληψη του χώρου με δυναμικό τρόπο από τους πολίτες, την Κυριακή 29 Απριλίου 2012, δημιουργώντας πρόσβαση για πρώτη φορά στην θάλασσα, αφού ο χώρος είχε από το 1909, που πρώτο-λειτούργησε η βιομηχανία των Λιπασμάτων, αποκλειστεί σε οποιονδήποτε.
Ο κος Γιώργος Ανωμερίτης, έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα, για δημιουργία έργων στον χώρο που προβλέπεται τμήμα της πίστας, ο οποίος ομολογεί την απεγνωσμένη προσπάθειά του, πριν αποχωρήσει -εντός λίγων ημερών- από τη θέση του κυρίως λόγω αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας που τον είχε διορίσει, να εξασφαλίσει αυτά που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει απέναντι σε οποιαδήποτε συμφέροντα (ότι και αν είναι αυτό, μελέτη ή εργολαβία), ώστε να καταστρέψει την δυνατότητα της Ελλάδας και της περιοχής να υλοποιήσει ένα διεθνές γεγονός Παγκόσμιας Προβολής, που θα μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να βγάλει τη χώρα μας ξανά στο διεθνές σκηνικό, με θετικό πρόσημο, παρέχοντας μια ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Απόδειξη των απεγνωσμένων προσπαθειών του, πριν την αλλαγή του την οποία βλέπει ότι σε λίγο έρχεται, είναι η μετατόπιση της ορισθείσας ημερομηνίας της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Μετόχων από 29 Ιουνίου για τις 22 Ιουνίου 2012.
Ο ρόλος των πολιτικών προσώπων -από οποιαδήποτε θέση κι αν κατέχουν- θα έπρεπε να είναι τέτοιος που να προωθεί σκέψεις, έργα και ευκαιρίες που ωφελούν τους πολίτες και τη χώρα, να λένε την αλήθεια και να εργάζονται για το καλό του τόπου και ΟΧΙ να διενεργούν με βάση τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Η ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ προσπάθεια που γίνεται με στόχο να υλοποιήσει η περιοχή του Λιμανιού, οι κάτοικοι, οι γύρω Δήμοι και η χώρα, αυτό το κορυφαίο Παγκόσμιο Γεγονός, φυσικά συνεχίζεται με συμμάχους, αυτούς που το στήριξαν από τη γέννηση του έως σήμερα αλλά και τους πολίτες, οι οποίοι και μετά τις τελευταίες εξελίξεις δηλώνουν αποφασιστικά το ΠΑΡΩΝ".
Απο Dielpis Formula 1
Αθανάσιος Π. Παπαθεοδώρου
Αρχιτέκτων»

πηγή: www.iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου