Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Σχετικά με τα συντηρητικά "Ε" που περιέχουν οι συσκευασίες τροφίμων. Τί πρέπει να προσέχουμε!

          Μεγάλη προσοχή, ειδικά όταν η ετικέτα γράφει:

  • Ε 122: κατηγορείται για άσθμα και υπερκινητικότητα, ενώ συνδέεται και με καρκινογενέσεις και δυσπλασίες. Συναντάται σε γλυκά, κρέμες, μαργαρίνες, αλλαντικά.
  • Ε 541: επικίνδυνο για όσους νοσούν από καρδιά, νεφρά, για βρέφη και ηλικιωμένους. Συνδέεται άμεσα με οστεοπόρωση και νόσο Αλτσχάιμερ. Χρησιμοποιείται ως ανορθωτικό ζύμης σε αρτοσκευάσματα.
  • Ε 612: ευθύνεται για βλάβες στο νευρικό σύστημα. Να αποφεύγεται η κατανάλωση από εγκύους, παιδιά, ηλικιωμένους, ασθματικούς και καρδιοπαθείς. Βρίσκεται σε αλμυρές σάλτσες κινεζικής κουζίνας.
  • Ε 952: υποκατάστατο ζάχαρης. Συσχετίζεται με καρκινογένεση, βλάβες στο νευρικό σύστημα και ημικρανίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου