Μεγάλη προσοχή, ειδικά όταν η ετικέτα γράφει:
- Ε 122: κατηγορείται για άσθμα και υπερκινητικότητα, ενώ συνδέεται και με καρκινογενέσεις και δυσπλασίες. Συναντάται σε γλυκά, κρέμες, μαργαρίνες, αλλαντικά.
- Ε 541: επικίνδυνο για όσους νοσούν από καρδιά, νεφρά, για βρέφη και ηλικιωμένους. Συνδέεται άμεσα με οστεοπόρωση και νόσο Αλτσχάιμερ. Χρησιμοποιείται ως ανορθωτικό ζύμης σε αρτοσκευάσματα.
- Ε 612: ευθύνεται για βλάβες στο νευρικό σύστημα. Να αποφεύγεται η κατανάλωση από εγκύους, παιδιά, ηλικιωμένους, ασθματικούς και καρδιοπαθείς. Βρίσκεται σε αλμυρές σάλτσες κινεζικής κουζίνας.
- Ε 952: υποκατάστατο ζάχαρης. Συσχετίζεται με καρκινογένεση, βλάβες στο νευρικό σύστημα και ημικρανίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου